Sign Up
KerisWarisan helps you connect and share with the people in your life.

.Di bawah beberapa video upacara Freemason dan maklumat berkaitan.

.       .       .

List of Famous Freemason

Masonic Presidents and Leaders

.       .       .

Malaysia Freemason (1)

<dl class="wp-caption aligncenter"><dd class="wp-caption-dd">Freemason di Malaysia</dd></dl>

Di Malaysia terdapat 12 Lodge.

Alamat Freemason di Malaysia



Lodge Freemason di Johor

Ipoh Lodge

Lodge Freemason di Perak

Freemasons Hall in SingaporeFreemasons’ Hall in Singapore

.       .       .

Halaman berikut menyenaraikan Ketua Agama Islam di dalam Freemason (1)  (2) (3)

Can a Muslim Be a Freemason?

.       .       .

Pertubuhan-pertubuhan selain Freemason

Apakah perkaitannya dengan  Rotary atau Lions Club?

.

Lain-lain: Senarai badan-badan mengeluarkan anugerah:

(1) (2) (3) (4) (5) (6) (7) (8) (9) (10) (11)

.       .       .


Masonry: Behind Closed Doors

Part: (2) (3) (4) (5) (6) (7) (8) (9) (10) (11) (12) (13)

Decoding The Past – Mysteries Of The Freemasons (playlist)

The Meaning of Masonry by W.L. Wilmshurst

The Real Matrix: Freemasonry

Rituals of the Freemason

Luciferianism: The Religion of Apotheosis

The Satanic Bible

Gambar Curi Semasa Upacara Freemason di Turkey

.       .       .


*Submer-sumber rujukan lain mengenai Freemason

Part: (1) (2) (3)…  (5) (6) (7) (8) (9) (10) (11) (12) (13)

Youtube Info:

Masonic Satanic Ritual Abuse (SRA) – Jersey – Jeremy Paxman interview “Newsnight” [February 25, 2005] – Major Satanic Ritual Abuse at Haut De La Garenne, Public Sector Children’s Home, Jersey.

The Chief Judge of Jersey – Bailiff Sir Philip Bailhache – Freemason – was Governor of Haut De La Garenne Children’s Home.

No charges were ever preferred – nor will they be!

The Chief Prosecuting Officer of Jersey – HM A-G William Bailhache – Freemason – Brother of Bailiff Sir Philip Bailhache – Freemason – had a moral duty to protect his brother as a brother but he also had a sworn private duty to protect his “brother” freemason “in distress” as a fellow “brother” of the same Masonic Lodge in Jersey.

Senator Frank Walker – Freemason – Chief Minister of Jersey who previously worked in the main department store – later controlled the local newspaper and later controlled a property development company “Dandara” based in the “Tax Haven” of the Isle of Man which was to benefit hugely from his access to the island’s legislative levers of power – Conflict of Interest – Private interest conflicting with public duty [to act in the best interests of the Island of Jersey].

Senator Walker accuses Senator Stuart Syvret of: “Shafting Jersey’s international reputation” – placing international “Tax haven” reputation above the primacy of horrifically abused children at Haut De La Garenne children’s public sector home!

Philip & William Bailhache were “Lewis” masons as sons of their father who had been a prominent Freemason in Jersey!

Senator Frank Walker was a Freemason.

Senator Terence was a Freemason.

Senator Stuart Syvret gained more votes than any other politician in Jersey!

Yet he was ridiculed, humiliated & disrespected by the Freemasons of Jersey that tried to deceive the world’s media that Senator Syvret [the innocent victim who was deliberately offered the portfolio of health by Walker...] Was to blame!

Senior Freemasons [Illuminati] commit Satanic Ritual Abuse

[Bohemian Jones - Sacrifice children to Molech - Pagan Deity]

Deputy Police Chief Lenny Harper was treated with absolute contempt & total disrespect by Senator Frank Walker!

Law & Politics of Jersey stinks!

[Controlled by Freemasons who Specialise in Deceit & Chaos]


Jersey child abuse – more allegations, the masons and the notorious “Fat Man”

Jersey Child Abuse Cover Up: Victim Sentenced

Fikir-fikir: Where is Sharlinie? Nurin? Could it be the same…. ? Wallahu a‘lam…. just a wild thought!

Videos: Satanism in Society and its institutions

.       .       .

Famous Masons With Pictures

.       .       .

Other Secret Societies

The Lee Bloodline

Chinese Secret Societies

Indian Secret Societies

.       .       .

Malaysia

Malaysia is a South East Asian country consisting of the former British colonies of Malaya (now East Malaysia), and North Borneo (Sarawak and Sabah, now West Malaysia). Masonry in this area is controlled by District Grand Lodges under England and Scotland. The first lodge in the country then known as Malaya was established at Penang in 1809. This was an English lodge warranted by the Antients, but it subsequently expired. It was not until 1875 that Malaya received a lodge that was to survive. This was the English lodge, Royal Prince of Wales #1555, which still works happily at Penang. Scotland’s earliest surviving lodge also works at Penang, Lodge Scotia #1003, warranted in 1906. Currently, twenty-nine regular lodges work in the country.

In recent decades, the Malaysian Government has taken an interest in the Craft within its boundaries. The Government’s Societies Act requires that Masonic lodges regularly disclose their membership and certain other details to the Registrar of Societies. However, this statute does not appear to have been directed against Freemasonry in particular, although the Craft has in the past been discussed in the Malaysian Parliament. Nevertheless, satisfactory relations between Craft authorities and the Government have been maintained, and there appears to be no reason to suspect that this relationship will not be continued in the future. It is interesting to note that Malaysia does have a substantial ethnic Chinese minority, and that membership of the Craft is largely drawn from that quarter, rather than from the Malays who are mostly Moslem.

Wahhabiya Unveiled (1)

The Muslim Brotherhood (1)

“…The Muslim Brotherhood has acted as a clever technique to recruit agent-provocateurs for the Illuminati. The lowest ranks may sincerely believe they are defending Islam, and confronting “Western imperialism”. However, these various terrorist groups, through representing different factions, are part of a single network serving the same Illuminati cause. When we explore the political and financial connections of the terrorists, we find that these are not merely wayward fanatics, operating in isolation, but that their channels penetrate to the upper reaches of power, in the British and American governments, and outward into the nether regions of the occult and criminal underworlds. The real Muslim Brothers are those whose hands are never dirtied with the business of killing and burning…”; The Masonic Origins of The Muslim Brotherhood and Wahabis







info dari http://muslimvillage.wordpress.com/2009/07/20/ufre...


Freemason di Malaysia "Benarkah ????"

miratnunia
Percaya atau tidak, inilah kenyataan yang sedang berlaku... Gerakan Freemason juga kuat di Malaysia ini.. Antara yang paling kuat pengaruhnya di Asia... Yang mendukacitakan terdapat juga orang Melayu yang berpendidikan tinggi dan berpangkat besar menyertai pertubuhan Dajal

Hanya kerana harta dan kekuasaan, mereka sanggup menjual agama
meraka...

Di Malaysia, cawangan Freemason beroperasi sebagai Loji Besar Daerah Timur Tengah (District Grand Lodges of Middle East atau DGLME)...DGLME secara rasmi bermula di Kuala Lumpur pd 20 Oktober 1916. Ia dipanggil Timur Tengah kerana pada awal kurun ke-19, setiap yang berada antara timur India tidak termasuk timur jauh (Hong Kong, China dan Jepun) dikenali sebagai Timur Tengah... Hanya pada kurun ke-20, istilah Timur Tengah merujuk kepada negra Arab dan Teluk... Cawangan ni bagaimanapun tidak mahu mengubah namanya kerana sudah biasa dengan nama tersebut dan tradisinya.....

DGLME
ini meliputi bandar yang luas termasuk bandar lain di rantau ini:

Singapura: 3 loji..
Kuala Lumpur: 3 loji..
Pulau Pinang: 1 loji..
lpoh: 1 loji..
Kuantan: 1 loji..

Kuching: 2 loji..
Port Dickson: 1 loji..

Port Klang: 1 loji..

Taiping: 1 loji..

Kota Kinabalu: 1 loji..

Bangkok: 3 loji..
Pattaya: 1 loji..


Di Malaysia terdapat
12 logde Freemason!! Manakala Thailand hanya ada 4 sahaja... Ini tidak termasuk lagi lodge-lodge kecil yang dibina di seluruh negara.. Samada kita perasan ataupun tidak, inilah kenyataan sekarang...


Ini satu lodge dekat Johor.. Member aku yang asal Johor cakap dia kenal Lodge ini,lodge ni dia cakap ondaway nak pergi Danga Bay korang akan lalu katlodge ni...
Mungkin siapa saja yang stay Johor pernah ternampak lodge ini.



mmg dah lama freemanson ada kat johor.. lodge kat gambar tu mmg dah lama ada... terletak di jln ke bandar jb selepas danga bay, sebelah sungai chat dan sebelum sampai dataran bandaraya...

http://anakfelda09.blogspot.com/



Ipoh building, just next to the royal perak golf club



Hikayat 11 (Freemasonry)

<style> .fullpost{display:inline;} </style> Sasaran penyesatan Iblis Laknatullah (Azazel, The Fallen Angel, Watcher, Lucifer) melalui agennya Dajjal Laknatullah (AntiChrist) tidak kira sama ada dia seorang Muslim atau tidak.

Di dalam Al-Quran, kitab suci agama Islam telah disebutkan tentang Iblis yang menyimpan dendam ke atas bangsa manusia. Ini adalah dendam dua makhluk Tuhan yang berbeza. Di dalam hadis nabi pula (percakapan lisan dari Nabi Muhammad S.A.W) ada menyebutkan tentang Dajal, iaitu seorang manusia berwatak syaitan yang bercita-cita menguasai dunia dan akhirnya menjadi Tuhan memerintah dunia ini. Banyak penafsiran tentang Dajal ini, tidak seperti Iblis yang memang diketahui akan sifat-sifatnya. Terdapat dua kategori utama, Dajal sebagai satu anasir kejahatan yang menyerang dunia dan yang kedua, berbentuk manusia yang merancang pelbagai strategi kejahatan.

Kedua-duanya adalah benar. Dajal adalah seorang manusia. Dan dia telah merancang pelbagai strategi untuk menguasai dunia. Hasilnya timbul satu anasir kejahatan berbentuk besar-besaran yang sistematik, tersusun dan mantap. Dajal telah hidup beribu-ribu tahun. Dia adalah termasuk dalam makhluk yang dilengahkan ajalnya (al-Muntazhor) sebagaimana Iblis. Dengan usianya panjang,dia mampu mencapai teknologi yang berusia beratus tahun kehadapan. Di dalam hadis nabi, Dajal digambarkan sebagai manusia yang mempunyai mata satu, iaitu mata sebelahnya mengalami jangkitan penyakit ketika kecil. 'Mata Satu' adalah simbol kebanggaan Dajal (AntiChrist) ini.

Jika anda mempunyai wang satu dolar Amerika (1 US Dollar) sila lihat sisi belakangnya (yang tidak mempunyai wajah orang) terdapat dua mohor (seal) di situ.


Belakang wang satu dolar Amerika (1 US Dollar)

Lihat disebelah kirinya. Di mohor itu terdapat gambar piramid dengan segitiga kecil di atasnya. Lihatlah apa yang ada di dalam segitiga itu.

"The Watcher" atau "All Seeing Eye"

Mata satu apakah ini? Mengapa tidak dua, tiga belas atau lima billion?

Cuba fikir apa kaitan bangsa Amerika dengan Piramid Mesir?? Mengapa piramid dijadikan cap mohor (seal) Amerika Syarikat??? Mengapa tidak objek lain? Bison misalnya, atau orang Indian Cheeroke. Kalaupun piramid hendak dijadikan modal, mengapa tidak piramid kaum-kaum asli Amerika seperti Aztek dan Maya? Lokasi piramid itu lebih dekat di Amerika berbanding Piramid Agung. Apa kaitan budaya Amerika dengan Piramid Agung Mesir?? Mengapa menyanjungi Piramid Mesir padahal bangsa Mesir dan bangsa Amerika bukanlah seketurunan dari segi sosio-budaya mahupun bahasa. Lebih baik mereka meletakkan Stonehenge, istana-istana kuno Jerman ataupun lambang Viking sebagai cap mohor kerana ia lebih dekat dengan budaya Amerika yang berasal dari koloni-koloni Eropah yang berhijrah dari Eropah ke 'Dunia Baru' Amerika.

Cuba fikir jika anda dari Malaysia contohnya mengambil lambang Roda Asoka (yang menjadi simbol di bendera India) sebagai cop mohor di belakang wang satu ringgit anda, atau negara Indonesia mengambil Tembok Besar China sebagai lambang negaranya menggantikan garuda. Tidakkah ini sesuatu yang menarik dan pelik untuk difikirkan? Memang hebat 'integrasi budaya' di Amerika sehingga menyanjungi keajaiban Piramid Mesir lebih dari pencapaian sains dan teknologi mereka sendiri.

Siapa yang terlampau obses dengan piramid agung mesir? Apa rahsia di sebalik piramid agung mesir sehingga begitu penting ia? Apa kaitan amerika dengan piramid?

A.S.M.O.N dalam heksagram

Heksagram terdiri atas dua segitiga yang posisi saling berlawanan sehingga membentuk enam sudut. Jika heksagram kita tempatkan di atas lambang Great Seal, ada 5 sudut yang mengarah pada kata-kata bahasa latin di dalamnya. Di sisi atas tertulis kata “Annuit Coeptis” yang dalam bahasa Inggeris bererti “Announcing the Beginning of”, sedangkan pada sisi bawah Great Seal tertulis “Novus Ordo Seclorum” yang berarti “New World Order”.

Hexagram yang ditempatkan di atas Great Seal, akan mengarah pada objek masing-masing, jika menggunakan pemerhatian berdasarkan arah jarum jam (kiri-kanan), maka akan diperolehi:
• Sudut 1 menunjukkan huruf A dari kata Annuit
• Sudut 2 akan menunjukkan “The all-seeing eye”
• Sudut 3 akan menunjukkan huruf S dari kata Coeptis
• Sudut 4 akan menunjukkan huruf M dari kata Seclorum
• Sudut 5 akan menunjukkan huruf O dari kata Order
• Sudut 6 akan menunjukkan huruf N dari kata Novus

A.S.M.O.N anagram

Dengan demikian, huruf-huruf yang terkumpul adalah ASMON. Tentu sahaja ini merupakan sebuah anagram. Dan untuk mencari kemungkinan urutan katanya, dengan menggunakan software Anagram Genius V.1. akan menemukan ASMON sebagai anagram dari MASON dengan tingkat ketepatan 87%. Seperti yang kita tahu, Mason adalah ungkapan pendek dari organisasi Freemason, yang dikatakan terlibat berbagai konspirasi peringkat tinggi dan telah berhasil mengubah “wajah dunia” kita seperti sekarang ini.

Lambang dari organisasi ini adalah jangkasudut dan sesiku, tambahan pula jika lambang tersebut kita letakkan di atas Great Seal, maka akan menunjuk pada objek-objek yang sama dengan apa yang telah disebutkan di atas. Organisasi selalu menyamarkan kewujudannya di dalam pelbagai lambang yang biasanya terungkap di dalam pelbagai bentuk-bentuk geometri.

“The Great Seal” ditetapkan menjadi salah satu lambang negara Amerika pada 20 Jun 1782. Gambar disebaliknya tidak pernah diketahui sampai akhirnya lambang tersebut dijadikan sebagai sebagian dari mata wang dolar ketika masa pemerintahan seorang Mason, Roosevelt. Mata yang terdapat di atas piramid Mason pada “The Great Seal” adalah “Mata Tuhan”. Mata Tuhan yang sedang mengawasi dan penglihatannya mampu menembus hati. Siapakah tuhan bermata satu??

The Great Seal

The Great Seal penuh dengan makna-makna tersembunyi berkenaan misteri yang meliputinya. Fakta-fakta disebalik misteri simbol Mason, The Great Seal, antara lain:

• Pada ranting pohon zaitun, daun berjumlah 13
• Pada cakar kanan, anak panah berjumlah 13
• Pada kalimat, “E Pluribus Unum”, huruf-hurufnya berjumlah 13
• Pada sisi atas helang, terdapat bintang yang berjumlah 13
• Pada sayap kanan, bulu berjumlah 32 yang melambangkan tingkat 32 dalam darjat Freemason
• Pada gambar Piramid, jumlah lapisan batu granit adalah 13 yang mewakili 13 keturunan Illuminati
• Pada kalimat Annuit Coeptis, huruf-hurufnya berjumlah 13

Yang perlu diperhatikan adalah pada helang The Great Seal, jumlah bulu pada sayap kanan ada 32, sedangkan sayap kiri berjumlah 33. Angka 32 pada sayap kanan mewakili jumlah tingkatan pada Scottish Rite, dan 33 mewakili 33 tingkatan Freemasonry. Jumlah bulu ekor ada 9, ini melambangkan 9 tingkatan Mason yang ada di York Rite. Helang itu sendiri merupakan ikon Masonry yang telah digunakan secara luas oleh Scottish Rite.

Jika diperhatikan dengan teliti, kita akan menemukan 13 pentagram pada sisi atas kepala helang. Pentagram-pentagram itu disusun dengan membentuk formasi heksagram atau Seal of Solomon yang lebih besar lagi. Heksagram adalah azimat yang digunakan kaum pagan untuk membangkitkan syaitan. Ini juga merupakan mewakili lucifer (666) yang terbentuk dari 6 titik, 6 sudut, dan 6 permukaan.

Lambang burung helang yang digunakan Mason menggantikan burung Phoenix sebagai simbol kenegaraan pada tahun 1841. Phoenix adalah simbol persaudaraan sejak zaman Mesir kuno. Phoenix dipakai oleh para pendiri (Founding Fathers) negara Amerika setelah rekabentuknya dibuat dan diusulkan oleh Charles Thompson, setiausaha Continental Congress.

Burung hantu Bohemian Grove

Gambar burung hantu yang berukuran sangat kecil juga muncul di sebelah kiri angka “1”, yang ada di sudut kanan atas mata wang dolar.

Lambang Freemasonry

Ini adalah lambang "Freemasonry". "Freemasonry" (bahasa Inggeris) adalah sebuah organisasi persaudaraan antarabangsa. Freemasonry pada zaman moden bermula dengan berdirinya Grand Lodge di London, Inggeris pada tahun 1717. Sebahagian peneliti Barat berkeyakinan bahwa Freemasonry sebenarnya sudah didirikan di Scotland pada abad ke-14, ketika Ksatria Templar dihapuskan oleh Raja Perancis Philipe le Bel dan Paus Clement V.

Di Scotland, Knight Templar ini menyusup ke dalam organisasi-organisasi buruh binaan (Mason) dan menguasai kelab-kelab pekerjanya (lodge). Mereka kemudian menggelarkan diri mereka sebagai Freemasonry, sebuah istilah yang sebenarnya nama lain dari perkumpulan Kabbalah Yahudi-Talmud (masih ingat apa itu Qabala?).

Dari Eropah, Freemasonry yang terbahagi dalam dua kelompok besar (Scotland Rites dan York Rites) menyebar ke seluruh dunia termasuk Malaysia.

Freemason adalah campuran ritual mistik ajaran sesat Kabbalah dan gerakan politik. Tetapi sejak tumbuhnya banyak pertubuhan politik dan ekonomi yang lain, maka Freemason banyak menumpukan kepada kebajikan sosial dan konsep persamaan dan persaudaraan manusia.

Freemason jika ditelusuri adalah berasal dari ajaran sesat Kabbalah, iaitu ajaran sesat Yahudi yang diwarisi dari era Firaun Mesir dan era Babilon Kuno. Sihir adalah intipati ajaran Kabbalah dan ini membawa kepada penyembahan Syaitan dan Iblis untuk memohon tercapainya sihir-sihir yang dilakukan. Kabbalahlah sebenarnya yang mengajar bahawa setiap nombor mempunyai kuasa sihir (magic) juga dari sini timbul beraneka ragam simbol, rajah dan sigil yang dipercayai dapat memanggil kuasa sihir.

Freemason mempunyai peringkat-peringkat penyertaan (level). Peringkat terendah akan diajar konsep persamaan dan persaudaraaan manusia serta lebih menumpukan kepada kerja-kerja amal dan kebajikan. Agama tidak disentuh.Tetapi setiap kali menaiki level, ahli akan dimasukkan sedikit demi sedikit doktrin Satanism dan mistik Kabbalah. Akhirnya pada peringkat tertinggi (contohnya 33rd degree) seseorang itu akan menyembah Iblis sepenuhnya dan tunduk kepada perintah-perintah Dajjal Laknatullah.

Jeneral Agung Jesuit (Society of Jesus) mengawal semua tahap tertinggi Freemasonry, termasuk kedua-dua Scottish Rite (Protestant) dan York Rite (Roman Catholic). Huruf G di tengah-tengah lambang Freemasonry 'Jangka dan Sesiku' merujuk kepada bukan sahaja 'Generation' dan 'Gnosticism' tetapi juga bermaksud 'Gesu'. Gesu adalah nama kepada aliran Jesuit yang terbesar dan terkuat di gereja Rom. Oleh itu, aliran ini mengawal segala perancangan ke atas Islam, Protestant (Majlis Gereja Sedunia dan Majlis Gereja Kebangsaan), Yahudi, kebanyakan organisasi Baptis dan Majlis Paus dengan satu pihak yang dipanggil The Egyptian-Luciferian Craft of Freemasonry.

Di bawah ini adalah lambang, jata atau pingat-pingat yang ditempuhi di dalam organisasi Jesuit-Freemasonry.

[masonic+level.jpg]



Level² Freemasonry

Di kalangan gereja sendiri, Freemason telah dikecam kewujudannya oleh 8 paus: Tahun 1738 oleh Clement XII dalam “In Eminenti”. Pius IX mengeluarkan 6 kecaman yang memburukkan Masonry. Leo XIII tahun 1884, dalam “Humanum Genus”, mengungkapkan bahwa tujuan utama Freemason adalah menyiksa Kristian dengan penuh kebencian, dan tidak akan pernah beristirehat sampai mereka berjaya menghancurkan institusi-institusi keagamaan yang didirikan oleh Paus. John Paul II tahun 1983 mengatakan “Anda tidak boleh menjadi seorang Katholik dan Mason secara bersamaan!”

Cardinal Ratzinger juga pernah menyatakan, “Jika anda ingin menjadi seorang Mason, maka secara automatik anda akan dikeluarkan dan dikecam oleh gereja Katholik”, pernyataan ini disetujui oleh John Paul II bulan November 1983 dengan mengatakan: “Penilaian negatif gereja terhadap Mason tetap tidak berubah oleh kerana prinsip-prinsip Mason tidak dapat ditoleransi oleh doktrin gereja. Dengan demikian menjadi anggota Mason adalah suatu hal yang terlarang”

(Sumber Utama : MO)

P/s : "Sesungguhnya orang kafir itu merencanakan tipu daya yang jahat dengan sebenar-benarnya. Dan Aku pun membuat perancangan pula dengan sebenar-benarnya. Maka berilah tangguh orang-orang kafir itu, iaitu berilah tangguh kepada mereka barang sebentar" (At-Thaariq, 86:15-17)
Topics: Freemason